Tutorial Cantikkan Title sidebar

annyong haseyo,!! ok sekarang wana nak ajar nak cantikkan title sidebar .. kalau nak macam wana punya ikut lah step di bawah erk.

Title sidebar*hanya border
1.page element>Edit HTML>Tick widget
2.search code ini
h2 {

3. ok lepastu korang copy and paste code ini dibawah code yang korang cari tadi
border-top: 3px solid #C0C0C0;
  border-left: 3px solid #C0C0C0;
  border-right: 3px solid #C0C0C0;
  border-bottom: 3px solid #C0C0C0;
  -moz-border-radius: 15px;
  -webkit-border-radius: 15px;
4.yang warna cokelat tu size dia*ikut suka korang lah nak besar ke nak kecik kew
yang warna merah tu jenis-jenis border. search kat google contoh border yang wana tahu
solid , dashed , dotted , outline
5.yang warna hijau tu warna dia. kalau nak warna lain boleh search kat sini  http://html-color-codes.info/

6. korang tambah code ini di atas code yang korang paste tadi
border: 3px solid #C0C0C0
7.sama macam tadi.ubah suai size,border and colour
8.done,preview, and save

Title sidebar bergambar
1.ikut step macam di atas and tambah code ini dibawah code step ke 6
background: url(URL IMAGE);

2.warna merah korang tukar dengan gambar yang korang nak.
3.then siap^^ preview and save
3.selamat mencuba!

Tak faham tuto ni? tanya wana di shoutbox,facebook,twitter.


1 comment:


Shoutbox