Queen Of Kpop!

Annyong Haseyo!! ok, harini wana nak buat satu carta pasal Queen of Kpop, Ni sekadar Top 10.
Kita nilai dari segi tarian,nyanyian and kesukaan ramai..
ok,jom kita start!
1 GIRLS GENERATION(SNSD)-OH!

Ok lagu Oh memang dah popular sejak Tahun 2009 or 2010
tak silap wana SNSD group girl paling lama,, diaorang debut tahun 2007 macam tu
and diaorang trainee dekat sm sejak diaorang umur 13-14 mcm tu tak silap wana lah.
lama kan? 
macam tu lah... ok sebab apa wana taruk Lagu oh top1 sebab SNSD berjaya bawak lagu ni And SNSD pandai reka tarian tuk lagu ni... Best kan??

2.AFTER SCHOOL
Ok nombor dua wana nak bagi After School, sebab lagu ni memang best and tarian dia memang smart,
kalau chingu (s) dengar and tengok video ni memang confirm Chingu (s) akan menari sama.
After school jugak bersusah payah untuk debut sebab wana difaham kan after school
sering bertukar orang and kahi(leader) mmg stress sebab ahli dye asyik keluar masuk
and then sekarang mereka buat comeback dgn after school yang baru!

3.KARA
walaupun wana kurang minat KARA tapi wana jujur yang KARA memang berbakat and sebab tu wana
bagi nombor 3!

4.SNSD(GIRLS GENERATION)
Kenapa SNSD lagi? sebab ni kira fair ok, SNSD memang popular kat korea and Jepun,
Lagu ni pun Memang cukup popular, samapi semua idol2 suke nyanyi lagu ni. kat mana2
drama memang chingu (s) akan denga lagu ni.. he3.btw ni lagu fav wana!

5.WONDER GIRL 
Jangan tanya wana kenapa sebab lagu ni memang dah popular kat seluruh US, suluruh Benua! and so on

6.T-ARA
Ok nombor 6 wana bagi T-ARA, seba lagu ni betul2 yang membuatkan nama T-ARA naik
dari orang tak kenal T-ARA,sekarang orang kenal T-ARA dengan lagu ni!
I Like!



7.BROWN EYED GIRL
he3,walaupun wana tak minat sangat BEG ni tpi wana tengok dari segi Video clip
And lagu yang best so wana pilih lagu ni tuk fav wana dari BEG*walaupun vid agak sedikit
_________



8.Bo A
ok,memang Bo A adalah idola kepada semua k-pop , so wana memang tabik dengan Bo A
sebab dia lah yang paling senior dalam dunia kpop. sebab dye adalah artis pertama
bawah naungan SM . korang bayang kan SM dah lama beroperasi,.. SJ ngn SNSD pun trainee
kat SM dari kecik sampai dorang debut..korang bayangkan berapa lama Bo A berada dalam dunia
Kpop?? 

9.4 MINUTE
4 minute debut tahun 2009, grup ni ialah grup pertama yang bekerja di bawah naungan
PLAY CUBE ENTERTAIMNET so dorang lah senior Gna, B2ST and APINKY ops tertambah y pulak
he3. chingu (s) semua ingat senang ke huh nak menari mcam lagu hot issue ni?! pandai2
je nak kutuk,cuba korang menari sebiji macam ni? boleh?


10.2NE1!
2NE1 pun boleh dikira senior dalam bidang kpop ni, dorang mempunyai bakat yang unik
dan 2ne1 lah grup yg perempuan yang pertama bawak lagu bertemakan hip hop
wana anggap 2ne1 macam big bang versi perempuan he3. lagu I dont care lah yang melonjatkan
nama mereka sehingga sekarang


so korang-korang yang benci or anti kpop girls group jangan lah selalu kutu korang
walaupun diaorang seksi tapi korang kena fikir dah berapa lama diaorang berusaha?
sejak diaorang kecik diaorang dah di hantar ke syarikat masing2 untuk debut..
so fikir-fikirkanlah*ceh mcm penceramah bebas tak?

he3 sorry if wana tak taruk group baru2 macam Sister,Miss A,secret semua sebab wana hanya pilih yang senior2 jew.harap faham 

No comments:

Post a Comment


Shoutbox