100 Fakta menarik tentang B2ST!

Annyong haseyo! ok, harini wana nak share 100 fakta tentang B2ST,!! mesti baca,! ok wana dapat ni daripada satu laman blog wordpress dari indonesia.. so wana translatekan dia jadi bahasa melayu.

1. B2ST dibentuk pada 16 Oktober 2009.
2. Golongan darah member B2ST : Doojoon (A); Hyunseung (B); Junhyung (O); Yoseob (B); Kikwang (A); Dongwoon (A).
3. Dongwoon memulai kehidupan trainee-nya pada tahun 2004 ketika dia berumur 13 tahun.
4. “saya hampir  menyerah, tapi saya tetap memberi tumpuan untuk debut B2ST ketika saya melihat hyungs-ku yang pernah menjadi trainee untuk 2AM/PM” – Dongwoon
5. “Dongwoon seorang yang baik dan menggembirakan. Dia terkenal dengan penampilannya.” – Kikwang tentang Dongwoon.
6. Menjadi maknae di grup, Dongwoon berasa bahawa dia belum banyak melakukan aegyo.
7. “Ini mengecewakan saya,saya bukanlah seorang yang cute. saya nak jadi macam maknae-maknae yang lain.” – Dongwoon.
8. Dongwoon dan Yoseob suka makan snack pada tengah malam  ketika member yang lain bermain game. “kami tak tahu peraturan permainannya…” – Dongwoon
9. gadis idaman Dongwoon ialah seseorang yang betul-betul cute. “saya suka perempuan yang semula jadi cutenya.nampaknya aegyo kurang menarik untuk saya.”
10. “siapa-siapa yang dapat berkahwin dgn dongwoon akan betul2 bahagia.” – Junhyung. “Mengapa?!?!” – Dongwoon terkejut.
11. Cara kerja Hyunseung: “Bekerjalah dengan kemampuan terbaikmu,.”
12. Member yang bertanya tentang cara kerja Hyunseung kemudian tertawa. “Hyunseung tidak bergurau ketika dia  mengistirahatkan kemampuan terbaiknya.”
13. ” Doojoon hyung yang awak lihat di video latihan kami… adalah sisi lain dari Doojoon.” – Junhyung
14. Semua member bersetuju kalau Doojoon boleh menjadi ‘sedikit menyeramkan’ ketika dia memasang wajah seriusnya. “Ketika dia serius, itulah maksudnya.”
15. Yoseob berkata bahawa Gikwang akan melakukan apa pun agar peminatnya gembira. “Janjinya benar-benar daebak.”
16. Dongwoon menterjemahkan musik sebagai sebuah bahasa dan budaya.
17. Gikwang menganggap music sebagai hidupnya. Udara, makanan, air. “Kau tak akan dapat hidup tanpanya.”
18. Bagi Yoseob, music membagikan segala sesuatu dari hati.
19.  Bagi Doojoon, music adalah penenang di hari-hari yang kacau.
20. Hyunseung menganggap music memakan waktu. “Ini adalah sesuatu yang awak perlukan seumur hidup awak untuk menyempurnakanyya.”
21. “awak tak boleh hidup tanpa music.” – Junhyung.
22. Keputusan terbaik yang pernah mereka buat adalah semasa mereka memutuskan untuk bersatu menjadi B2ST
23. “walaupun kami bersatu dari bakat kami, kerja keras atau persahabatan –tetapi kami tetap saudara.” – Hyunseung
24. “Sekali saudara, tetap saudara.” – Yoseob. “Itu sebenarnya yang akan saya katakan.” – Hyunseung. Junhyung tertawa mendengarnya.
25. B2ST mengidam mahu membuat persembahan bersama Kenya West.
26. DooJoon ialah member yang paling sering berinteraksi dengan B2UTY secara online.
27. Yoseob ialah member yang paling cute.
28. Lee Gi Kwang adalah member yang paling malas bangun kalau sudah tidur.
29. Anggota B2ST sentiasa menerima ayam setiap dua minggu oleh salah satu B2UTY.
30. Semua member B2ST mengalami homesick saat tu.
31. Yoseob pernah terjatuh pada pertandingan lari halang rintang di acara ‘Idol Star Athletics and Swimming Championships’.
32. DooJoon pernah mencium Ga-In Brown Eyed Girls pada sitcom yang dimainkannya, All My Love.
33. “Mencium Ga-In?. ia sangat senang melakukannya. Kerana dia juga wanita.”—DooJoon
34. “Ingatlah hanya kami.”—GiKwang
35. Yoseob pernah digelar sebagai ‘Si Lidah Tajam’.
36. Yoseob tidak boleh mencubit pipi Jinwoon 2AM kerana dia kurang tinggi untuk menyentuh pipi Jinwoon.
37. Gikwang terkenal sebagai ‘anak nakal’ B2ST. Dan begitu member lain mengatakan  Gikwang tentang hal itu, dia akan segera berkata, “Oh, benarkah?.”
38. gadis idaman Yoseob: gadis comel, mempunyai rambut hitam lurus yang panjang.
39. DooJoon mengatakn identiti Dongwoon sebagai seorang maknae yang sebenarnya. “Ketika kami berada di rumah, dia akan datang pada saya dengan gaya aegyo-nya dan berkata, ‘Hyuung~~’.”
40. Hyunseung tahu sejak pertama kali bertemu DooJoon, bahwa DooJoon ialah leader yang menyakinkan.
41. “B2UTY tidak memanggil saya dengan ‘kacak’. saya tertanya darimanakah mereka mendapat tahu sisi kecantikan saya. B2UTYs, aku bukan perempuan…(ketawa  malu-malu).”—Hyunseung
42. Hyunseung ingin tampil bersama Big Bang. (Hyunseung adalah bekas trainee Big Bang, sebelum bergabung dengan B2ST)
43. Junhyung mengatakan bahawa member-member B2ST dan pengurus mereka tidak mengemas semula  setelah mereka makan.
44. “…Mereka hanya meninggalkannya, dan ketika lalat-lalat berterbangan, mereka langsung tak berusaha untuk menangkapnya.”—Junhyung
45. Junhyung selalunya membersihkan ruang tamu. Dia mengemskan rumah tanpa berkata kepada member yang lain, dan kemudian dia akan menyalahkan mereka kerana tidak membantunya.
46. “kami tidak tahu  awak yang bersihkan!. Selepas membersihkannya, awak membebel. Jadi, dari situlah kami mengetahui kalau awak baru saja kemaskannya. Hehe.”—Doojoon
47. Junhyung selalu Membebel dalam urusan Bilik air. “Ini adalah tempat yang kotor, jadi harus menjaga kebersihannya.”
48. Setiap member mempunyai berus gigi dengan warna yang berbeza-beza dan Junhyung  suka menyusunnya  megikut warna pelangi.
49. Junhyung selalu memastikan bahawa  shampoo untuk dipakai selama seminggu dan memastikan mereka tidak mencuri krim cukurnya.
50. Junhyung adalah member kedua yang paling malas bangun tidur selepas Gikwang.
51. Doojoon menyuruh Junhyung berlari mengelilingi rumah dan kemudian menjerit“Aku adalah Joker” kepada semua member sambil melihat mereka secara tajam satu persatu.
52. Junhyung sangat gembira kalau ada ruang yang cukup untuk mereka makan bersama, saling bergurau dan berkomunikasi satu sama lain.
53. “Semua hyungs mengenal satu sama lain sebagai kawan. Tapi mereka tidak boleh melihat perbezaan dua tahun antara kami.” – Dongwoon.
54. Member yang senang kena tipu  adalah Kikwang. Yoseob mengatakn hal ini di sebuah acara.
55. “So Beast!” bermaksud  “How awesome” yang reka oleh koreografer mereka.
56. Parents Yoseob mempunyai sebuah restoran, dan B2UTY sering mengunjungi restorannya.
57. Game fav member B2ST adalah Winning Eleven. sebab  inilah salah satunya game yang mereka ada di dorm mereka.
58. Ketika ada masalah, leader Doojoon akan mengumpulkan seluruh anggota dan membencangkan bersama-sama secara perlahan- perlahan.
59. Do joon adalah ayah, manakala jun hyung adalah ibu, yoseob pula dikira sebagai anak di dalam B2ST
60. Setiap hari, Dongwoon akan Mengambil surat-surat dari B2UTY dan memberikannya kepada setiap member supaya mereka membacanya.
61. Hyunseung suka mengabungkan pakaian antara classic style dengan sporty syle.
62. Anggota B2ST menganggap Gikwang tidak perlu bercakap di atas pentas. “Cukup dengan membuka pakaian dia saja.” Kata mereka.
63. Yoseob akan merasa kenyang selepash memakan semangkuk nasi, ramyon, dan 7 potong sosej.
64. Gikwang dan Dongwoon adalah member yang sudah  kenal sejak lama. Sejak mereka masih menjadi trainee di JYPE.
65. Yoseob terkenal sebagai ‘Church oppa’.
66. Ayah Dongwoon, Son Illak, adalah seorang professor dalam jurusan international manners for hotel administration di Cheongju University.
67. Doojoon mengalahkan Dongwoon dalam rekod ‘mengoyak seluar ’ ketika syuting MV. Dongwoon sudah mengalaminya sebanyak 6 kali, kemudian Doojoon 9 kali. Tetapi, kalau dikira dengan MV ‘Mystery’, bererti Dongwoon mengoyakkan seluar  sebanyak 7 kali.
68. Doojoon tidak mempercayai tentang prinsip menyerah setelah gagal.
69. Junhyung mengaku bahawa dia ingin bertemu dengan G-Dragon. (Junhyung juga bekas trainee Big Bang, sebelum bergabung  B2ST)
70. Percaya atau tidak, ‘Genghis Khan’ adalah nama yang B2ST inginkan sebelum  memutuskan menggunakan BEAST/B2ST. Selain Genghis Khan, ada ‘6 icons=6con’, 300, K6, nama-nama yang masuk dalam daftar mereka.
71. Junhyung dan Hyunseung adalah member yang paling stylish dan fashionista. Kerana meraka sukakan fesyen
72. Fans Korea memberi nama untuk Hyunseung ‘The Eye Prince’ kerana dia sukar dijangka.and dia selalu berkomunikasi melalui matanya yang berkilau.
73. Gikwang melambatkan janjinya untuk belanja Doojoon membeli patbingsoo kerana dia kalah taruhan di sebuah permainan. Tetapi akhirnya dia membelinya untuk semua member, bukan hanya Doojoon.
74. Tidak ada ‘Hyungs’ di B2ST kerana semua member diperlakukan sama.
75. Junhyung pernah memarahi Dongwoon kerana bahagiannyannya dalam sebuah scene terpotong.
76. Seorang B2UTY memberikan sepotong roti kepada Doojoon dan meminta kepadanya untuk memberikan roti itu kepada Yoseob. Doojoon berkata, “Yoseob tak makan roti.” Lalu dia memakan roti itu… LOL.
77. Ketika Yoseob hampir terjatuh di atas pentas, dia terpegang  seluar DooJoon, membuat seluar itu terlondeh dah ternampak seluar dalam yang DooJoon pakai. Member yang lainnya tertawa terbahak-bahak dibelakang pentas. Yoseob segera melarikan diri, tetapi DooJoon yang marah berhasil menangkapnya dan menendang  Yoseob dengan lututnya.
78. Seorang fan perempuan yang tinggi menghadiri acara fansign B2ST dan memberi tahu Gikwang: “Kikwangie, tinggi saya adalah 1** cm!” Kikwang: “Wow, itu sangat tinggi! Tolong berikan sebagian untuk Yoseob!”
79. B2ST menggunakan album AJ sebagai alat untuk bermain tennis meja.
80. Selama musim panas, Yoseob membawa sebuah penghangat kaki dan berbohong pada Kikwang: “direktor mahu kamu memakai ini didalam kasut awak.” Walaupun Gikwang hampir mati kerana panasnya cuaca pada musim panas, dia masih memakai itu di dalam kasutnya…
81. Ketika B2ST pertama kali memasuki dorm mereka Doojoon menelifon ibunya dan memberitahukanya, “Ruang tamu di dorm sangat besar,siap boleh bermain bola dekatsitu.” Itu satu penipuanyya sebenarnya… Ruang tamunya tidak sebesar itu…
82. Dongwoon bersahabat baik dengan Mir MBLAQ, Key SHINee, dan anggota 91-lines lainnya.
83. gelaran “small-head terminator” dianugerahkan kepada Yoseob kerana kepala dia yang kecil.
84. Doojoon sebenarnya hampir menjadi pemain bola sebelum memutuskan untuk bergabung dengan B2ST.
85. Kikwang mempunyai seorang adik laki-laki.
86. Yoseob berasa sangat marah selepas bertengkar dengan kakak nya. Dia memasukkan pasir kedalam kasut milik kakaknya dan berteriak di depan kakaknya: “Ibu!  kakak nak ponteng sekolah dan pergi bermain~.”
87. DooJoon sebenarnya teringin hendak membuat semangkuk bubur ayam ketika Dongwoon sedang demam. Tetapi, akhirnya dia memesan ayam goreng kerana dia tak tahu cara2 membuat bubur ayam.
88. Kikwang sangat suka menari dan berolahraga.
89. Kikwang pergi ke Amerika pada Mei 2010, untuk menghadiri acara Korean Music Festival.
90. Semua member B2ST diberi pertanyaan yang sama : Bilakah time korang rasa korang paling seksi? Hyunseung: “saya rasa saya seksi time  berkeringat setelah selesai berlatih menari.”
91. Kikwang: “Setelah berlatih, ketika sedang mandi, saya tahu saat itu saya sangat seksi.”
92. Yoseob: “saya tak pernah menjadi seksi, kalau awak tahu bagaimana caranya agar menjadi seksi, beritahu saya.”
93. Junhyung: “Setelah berlatih sangat keras saya akan berkeringat sangat banyak, dan saya akan bernafas dengan berat.”
94. DooJoon: “saya rasa saya seksi ketika serius mengerjakan kerja.”
95. Dongwoon: “saya masih kecil, jadi saya tak tahu jika saya seksi, tetapi banyak orang kata saya ketika saya sedang minum, saya seksi.”
96. Kikwang memutuskan untuk bergabung dengan grup B2ST kerana  dia berasa sulit dan sepi jika solo
97. Hyunseung adalah orang yang mementingkan kesempurnaan.
98. Ketika di sekolah, orangtua Yoseob dipanggil ke sekolah kerana Yoseob menyebarkan fakta bahawa gurunya memakai wig.
99. Yoseob selalu terkesima ketika Kikwang menunjukkan otot lengannya.
100. “Kami menghabiskan waktu bersama-sama kerana kami harus terus berlatih dan bekerjasama. Kami adalah sahabat baik yang terbaik di dalam dunia!.”—B2ST

1 comment:

  1. along read this article,i only smile and laugh its very funny.make me fell very happy.i love yoseob attitude and i can imagine of him while read this article.thank you very much for this article>_<

    ReplyDelete


Shoutbox